Keväinen solfamatinea on iloinen huipennus 1.perustason kurssille. Matinean ohjelmistoksi soveltuu mainiosti Musiikkiseikkailu 1-kirjan lauluvalikoima, jonka löydät luetteloituna kirjan sivulta 115.

Oppilaille tutussa ryhmässä esiintyminen on mieluisaa ja he osallistuvat usein innokkaasti erilaisten koreografioiden suunnitteluun. Lauluja voidaan esittää sekä sanoilla että solfilla, ja mukaan voidaan liittää soitinsäestyksiä tai soittonumeroita. Ohjelmistoon voidaan ottaa mukaan kaanonissa laulettavia sävellyksiä sekä halutessa liittää mukaan bodypercussio-tehtäviä. Kaikkiin Musiikkiseikkailu 1-lauluihin voidaan tehdä myös rytmiostinatoja, soolonumeroita ja lisästemmoja.


Matinean tavoitteena on antaa oppilaille onnistumisen kokemus esiintymisestä. Siitä syystä opettajan tulee arvioida annettujen tehtävien vaativuus huolella, jotta esiintymisessä onnistuminen tulisi helposti saavutettavaksi.

Solfamatinea on myös oppilaitosympäristössä loistava tapa saada musiikin perusteiden opetussisältöä esille. Oppilaiden huoltajille ja perheille saattaa matinean kautta avautua uudella tavalla säveltapailun opetuksen merkitys. 

Solfamatinean järjestämisestä