Musiikkiteknologia

Musiikkiseikkailu-kirjojen tehtäviä voidaan käyttää myös musiikin teknologian opetuksessa.


Nuotinnusohjelman käyttö: Musiikkiseikkailu-kirjan melodioita voidaan kirjoituttaa harjoitustöinä tietokoneavusteisesti. Nuotinnusohjelman käyttöä harjoiteltaessa on hyvä antaa oppilaalle selkeä tehtävä (esim. oppikirjasta) kuin pyytää säveltämään itse jotakin samalla kun ohjelman käyttöä vasta harjoitellaan. Musiikkiseikkailu 1 -kirjassa oppilaan itsekirjoittamat melodiat ovat sopivan mittaisia nuotinnusohjelman harjoitustehtäviksi, ja ovat oppilaalle mielekkäitä tuttuutensa vuoksi. Nuotinnustehtäväksi voidaan antaa myös esimerkiksi Solfaskeittauksia (Musiikkiseikkailu 1: sivut 92-99); ilmoita oppilaalle mihin sävellajiin säkeet tulee kirjoittaa.


Äänen nauhoitus ja muokkaus: Nauhoitustehtäviksi voidaan antaa Musiikkiseikkailu-kirjojen melodioita. Niitä voidaan soittaa tai laulaa ja tallentaa kovalevylle tai erilaisin formaatein. Kokeillaan nauhoituksen muokkaamista ohjelman mahdollisuuksien mukaan.


Midi-instrumenttien käyttö: Oppilaalle voidaan antaa tehtäväksi luoda esim. pitkin aika-arvoin etenevä säestysääni johonkin Musiikkiseikkailu-kirjan melodioista.


Open linkit -sivulta löydät kuvaesittelyn keyboardien käytöstä musiikin perusteiden opetuksen apuna.